Domingo, 27 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Per primer cop, baixen des de 2009 les sol·licituds de justícia gratuïta

La reducció de l'activitat econòmica dels últims anys s'ha traduït en una disminució de casos judicials, segons el Col·legi d'Advocats de Lleida.

A Lleida hi ha uns 1.300 lletrats col·legiats, dels quals 750 estan en exercici, segons dades del Col·legi d'Advocats.

A Lleida hi ha uns 1.300 lletrats col·legiats, dels quals 750 estan en exercici, segons dades del Col·legi d'Advocats. / DEPARTAMENT JUSTÍCIA

Durant l’any 2015, el Col·legi d’Advocats de Lleida ha tramitat 11.730 sol·licituds de justícia gratuïta, un 5 per cent menys que l'any anterior, segons ha explicat el seu degà, Jordi Albareda, qui destaca que és la primera reducció des de 2009.

ENTREVISTA Jordi Albareda, degà advocats de Lleida. Parla de l'assistència jurídica gratuïta RÀDIO LLEIDA

Diu que reflecteix “la disminució de l’activitat econòmica dels últims anys” que acaba derivant, afegeix, en una reducció del número de litigis “entre les persones, les entitats, les empreses, les institucions i la mateixa administració”.

Es redueixen tot tipus d'assumptes, penals, de menors, d'estrangeria o contenciosos administratiu. Només continuen pujant els de família, és a dir, modificacions o incompliments de pensions pels fills o les custòdies compartides, en casos de divorci o separació

La facturació pels serveis prestats pels advocats del torn d'ofici a Lleida puja a 2,9 milions d'euros. Hi ha una disminució de gairebé 166.000 euros respecte el 2014, segons les dades facilitades pel Col·legi. A Lleida hi ha uns 1.300 lletrats col·legiats, dels quals 750 estan en exercici, i prop d'un 60 per cent estan inscrits al torn d'ofici per atendre els ciutadans que demanen aquesta assistència jurídica gratuïta.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?