Sábado, 26 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Augmenta la pressió sobre la salvaguarda de la unitat museística per les obres de Sixena

El Govern de l’Aragó parla de desconnexió de Catalunya cap a Espanya si no s’acata la sentència

Els tres dels sarcòfags de les monges de Sixena que es troben exposats al Museu de Lleida.

Els tres dels sarcòfags de les monges de Sixena que es troben exposats al Museu de Lleida. / ACN

El Govern de l'Aragó amenaça de tensar les relacions amb Catalunya si les peces de Sixena no tornen al Monestir en la data fixada per la jutge, és a dir d'aquí a 11 dies. El president aragonès considera que desobeir aquesta sentència judicial seria el primer pas real de desconnexió de Catalunya. Javier Lambán apel·la directament al president Puigdemont: “estaríem assistint al primer fet explícit de desconnexió de Catalunya respecte a Espanya com ho és el no reconeixement de l’Estat de Dret”

Reivindicació a Lleida.

Reivindicació a Lleida aquest vespre, en defensa de la unitat de les col·leccions del MNAC i del Museu de Lleida. La plataforma d'entitats culturals lleidatanes demana al conseller Santi Vila, que atengui l'acord del Parlament i de la Junta de Museus de Catalunya, i, que la Generalitat no retorni cap peça al Monestir de Sixena.

Ni les 44 peces que estan al museu de Lleida, per què suposaria disgregar l'actual col·lecció, ni les 53 restants, que estan als magatzems del Museu Nacional, tal i com acordava la junta de Museus. I malgrat ser un acord no vinculant, per Xavier Quinquillà, portaveu de la plataforma, “la Conselleria si fa una cosa contraria a la Junta de Museus, ho haurà d’explicar molt bé”

És per això que aquest vespre, les entitats civils desplegaran un mural on diu que "els Museus no es toquen". Això en un moment, en què també la Diputació de Lleida, ha criticat que l'Aragó reclami a Catalunya aquestes obres comprades a les monges de Sixena, i no ho faci a altres museus de l'Estat Espanyol, com ara el Prado, que també en té obres de Sixena, adquirides en subhasta.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?