, 24 de de 2020

Otras localidades

Clam perquè ‘els Museus no es toquen’

Més de mig miler de persones demanen, davant el Museu de Lleida, un acord de govern que blindi l’art de Sixena i evitar que es traslladi a l’Aragó.

Imatge general de les persones que han omplert la plaça del davant del Museu de Lleida en la festa reivindicativa perquè l'art de Sixena es quedi a Catalunya.

Imatge general de les persones que han omplert la plaça del davant del Museu de Lleida en la festa reivindicativa perquè l'art de Sixena es quedi a Catalunya. / ACN

“El president, el Govern i la Conselleria de Cultura haurien d’assumir, de forma decidida i clara i utilitzant totes els mecanismes legals i administratius, la defensa de la unitat de les col·leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu de Lleida” demana el manifest, que ha llegit l’escriptor i periodista, Francesc Canosa, a les portes del Museu de Lleida.

FRANCESC CANOSA, escriptor. Llegeix el manifest reclamant la unitat de les col·leccions RÀDIO LLEIDA

La Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida demana al conseller de cultura, Santi Vila, que atengui l'acord del Parlament i de la Junta de Museus de Catalunya, contraris a qualsevol trasllat d’obres, i que la Generalitat no retorni cap peça al Monestir de Sixena. El portaveu, Xavier Quinquillà, considera que de no fer-ho ho hauria d'explicar molt bé: “ens sembla imprescindible i reclamen un cop més, que de forma urgent, hi hagi un acord de govern que expliciti de forma clara i ferma el compromís de la Generalitat amb la unitat dels Museus”.

XAVIER QUINQUILLÀ, portaveu entitats culturals: cal 'un acord de govern' per la unitat dels museus RÀDIO LLEIDA

El director del Museu de Lleida, Josep Giralt, s’ha mostrat molt agraït pel suport rebut per la ciutadania en aquesta festa i espera que avui el conseller Santi Vila anunci quina és l’estratègia que emprendrà per arribar a bon port.

Música, poesia, dansa, castellers, gralles i gegants s’unien aquest dijous en aquesta festa reivindicativa, sota el lema 'els Museus no es toquen. Fem pinya pel museu'.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?