Sábado, 19 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Més pacients en tractament per addicció, derivats pel jutge

L’Hospital Santa Maria de Lleida atén un 12 per cent més de persones a la unitat de drogodependències, per ordre judicial com a alternativa a anar a la presó.

Entrada de l'hospital Santa Maria, centre de referència en salut mental a la demarcació de Lleida.

Entrada de l'hospital Santa Maria, centre de referència en salut mental a la demarcació de Lleida. / DEPARTAMENT DE SALUT

Cada cop són més els conductors condemnats que, per ordre judicial, fan un tractament per deixar l'addicció a l’alcohol o drogues, com alternativa a anar a la presó. Són sobretot conductors a qui s'ha enxampat beguts o drogats i que es lliuren de la presó a canvi de seguir un tractament.

El jutge els imposa la teràpia, durant qual han de demostrar la seva abstinència. La coordinadora de la unitat de drogodependències, Maite Utgés, defensa que és una bona eina de rehabilitació, però que no sempre aconsegueix l'objectiu, perquè “són tractaments imposats i que no tenen el mateix grau d’èxit” que en pacients que el fan per iniciativa pròpia.

L'Hospital Santa Maria de Lleida ha incrementat un 12 per cent aquest tipus de pacients derivats pels jutges. Al 2015, segons les últimes dades disponibles, el Santa Maria ha atès 61 nous pacients i 321 de visites successives, per ordres judicials.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?