Sociedad

Aparten el coordinador de catequesistes de l'Escola Pia de Balaguer, denunciat a Alella per abusos a menors

Els abusos s’haurien produït als anys 2008 i 2009 quan era catequista d’aquesta parròquia del Maresme.

Façana de l'edifici de l'Escola Pia de Balaguer, on treballava fins el passat juny el capellà denunciat / GOOGLE MAPS

Balaguer

La Congregació de l'Escola Pia ha apartat el coordinador de catequesistes de l'Escola Pia de Balaguer, un capellà, de 76 anys, per tres denuncies per presumptes abusos sexuals quan era mossèn d'Allela, al Maresme. Un cas que està ara en mans del jutjat. Els presumptes abusos haurien passat als anys 2008 i 2009, en unes classes de catequesi a Alella, al Maresme. Segons els Escolapis, al 2010, l'Arquebisbat de Barcelona va acordar amb les 3 famílies cessar el religiós i apartar-lo de qualsevol activitat relacionada amb nens.

Però, un any més tard, al 2011, el capellà, que ara té 76 anys, va començar a treballar com a coordinador de catequistes a l'Escola Pia de Balaguer. I hi ha estat treballant fins al passat 20 de juny, quan les famílies van denunciar els abusos davant els Mossos d’Esquadra a Premià de Mar. Va ser llavors que els Escoplapis van tenir constància dels antecedents del religiós i el van apartar “preventivament i immediatament de qualsevol activitat”, tant de la coordinació de catequistes a Balaguer com de la cura d'escolapis malalts a Barcelona.

La Congregació Provincial de l’Escola Pia de Catalunya admet i lamenta l'error, perquè no s’ha complit amb la resolució de l’Arquebisbat de Barcelona i el religiós va continuar lligat amb activitats relacionades amb els menors. Afirmen que l'actual direcció de la congregació desconeixia la situació del capellà que l’impedia fer activitats que “comportessin tracte amb nens”.

El Bisbat d’Urgell, on està ubicada l’Escola Pia de Balaguer, assegura, a través d’un comunicat, que no ha tingut cap coneixement de possibles irregularitats en aquest centre i que no ha rebut cap denúncia al respecte.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00