Domingo, 02 de Octubre de 2022

Otras localidades

Els municipis menys poblats és on més es roba

Vidreres, a La Selva, és la localitat catalana amb més probabilitats que entrin a robar a casa

Els municipis menys poblats és on més es roba

Getty Images

Un estudi elaborat per l’Associació Empresarial d’Asseguradores (UNESPA), estableix que hi ha una relació entre les probabilitats que els lladres entrin a robar a domicilis i el nombre d'habitants del municipi. Segons Miguel Ángel Vázquez, un dels creadors de l’estudi, les localitats que tenen entre 7.000 i 10.000 habitants són les preferides pels lladres perquè, al no haver-hi tanta densitat de població, els hi resulta més fàcil robar sense ser vistos. A més, Vázquez també destaca que en molts d’aquests municipis hi ha segones residències on els seus propietaris no hi viuen habitualment.

Segons l’estudi, la majoria de robatoris es concentren a la província de Barcelona, concretament un 70%. Però els més greus, és a dir, on més coses es roben, s’ubiquen a Girona i a Tarragona. Especialment a les zones costaneres, on les pèrdues oscil·len entre 760 i 830 euros per les víctimes.

De fet, frenar robatoris a domicilis és una de les prioritats del nou Pla de Seguretat a Catalunya, previst fins el 2019, presentat recentment pel Conseller d’Interior Jordi Jané.

Pel que fa la capital catalana, aglutina la gran majoria dels robatoris que es produeixen a la província de Barcelona. De fet, 1 de cada 5 robatoris que es denuncien a Catalunya, s’han produït a Barcelona.

En concret, l'Eixample barceloní sembla ser el districte preferit pels lladres ja que la probabilitat de robatori allà és set vegades més gran que en el conjunt de la ciutat. Ciutat Vella i Gràcia són els següents districtes amb altes probabilitats de robatoris.

D’altra banda, els robatoris més greus, on els lladres roben més coses, es concentren al districte de Les Corts i Sants Montjuïc. En aquestes àrees els robatoris poden ascendir fins a gairebé 2.000 euros.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?