Jueves, 24 de Septiembre de 2020

Otras localidades

El català i l’IBI centren el ple de l’estat de la ciutat de Lleida

Els grups de l’oposició retreuen a Àngel Ros que durant aquest any de legislatura tot continuï igual i l’equip de govern defensa que “ha fet els deures”.

L’ús del català i l’IBI centren el ple de l’estat de la ciutat de Lleida: El català i l’IBI centren el ple de l’estat de la ciutat de Lleida

RÀDIO LLEIDA

L'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros, ha dit que està "satisfet i orgullós" d'aquest primer any de legislatura però que no hi ha cap "autocomplaença". Ha rebutja una reducció de l'IBI, que demanaven CiU i PP i ha anunciat que tornaran a proposar congelar aquest impost i reduccions pels més febles: "la més mínima reducció de l'IBI posaria en risc tota l'ajuda que l'Ajuntament de Lleida està destinant a les persones".

ÀNGEL ROS, alcalde de Lleida: una disminució de l'IBI posaria en risc l'ajut social RÀDIO LLEIDA

I sobre la polèmica del català, Ros diu que ha assistit "perplex a campanyes populistes per part d'alguns partits de l'oposició que han creat problemes allà on no n'hi havia ni on n'hi haurà" i insisteix que la Paeria està complint, des de fa temps, totes les recomanacions que va recollir el síndic de greuges de Catalunya.

SERGI TALAMONTE (El Comú): els ajuts d'emergència social encara són insuficients RÀDIO LLEIDA

El regidor d'El Comú, Sergi Talamonte, ha criticat que en un any no hagi canviat res a la ciutat, el gir cap a l'espanyolisme i la dreta del govern municipal i que l'equip de govern continuï enrocat. Reconeix que s'ha avançat en ajuts d'emergència social, però critica que siguin insuficients per atendre totes les necessitats de la ciutat.

DOLORS LÓPEZ (PP): 'impostos alts, deutes milionaris i inversions, les mínimes' RÀDIO LLEIDA

Des del PP, la regidora Dolors López, ha insistit en què la ciutat de Lleida continua amb "els impostos alts, deutes milionaris i inversions, les mínimes". Ha lamentat que no es vulgui reduir el rebut de l'IBI i que mirant un any enrere no es pugui dir que la ciutat està millor.

FRANCESC GABARRELL (Crida-CUP): critica que l'externalització de la majoria de serveis públics RÀDIO LLEIDA

Els dos regidors de Crida-CUP fent-se un selfie abans de començar el ple amb el bust del rei Felip VI / RÀDIO LLEIDA

El regidor de la Crida-CUP, Francesc Gabarrell, considera que la Paeria ha d'apostar més per la participació, ha criticat el “fals bilingüisme” a l'Ajuntament i la política d'externalització dels serveis municipals ja que "l'aigua, la llum o el transport estan en mans privades". I ha tornat a demanar que es canviïn el noms dels carrers de la ciutat amb noms relacionats amb el franquisme.

CARLES VEGA (ERC): l'equip de govern actua com si tingués majoria absoluta RÀDIO LLEIDA

Des d'ERC, Carles Vega, ha criticat que el govern de la Paeria continuï actuant com si tingués majoria absoluta i ha demanat més "humilitat" a l'alcalde perquè encara "hi ha massa improvisació en la seva gestió". Li ha recordat la reprovació de la seva gestió econòmica o l'informe del síndic de greuges sobre l'ús del català. I també ha retret al PSC els retrocessos en les polítiques socials. Posa d'exemple la gratuïtat de l’autobús urbà pels jubilats i en canvi no hi hagi nous centres de dia a la ciutat

ÁNGELES RIBES (C's): no hem donat 'un xec en blanc' a l'equip de govern RÀDIO LLEIDA

La portaveu de C's, Ángeles Ribes, ha defensat el bilingüisme a la Paeria per respectar la llei i ha recordat que els rètols dels senyals de trànsit han d'estar en català i castellà per evitar, a més, que cap multa pugui quedar impune. Ha defensat que el seu grup està fent una “oposició constructiva” i que no han donat un “xec en blanc” a l’alcalde.

TONI POSTIUS (CiU): 'massa vegades vostè actua com si fos un faraó Sr Ros' RÀDIO LLEIDA

Un dels més crítics ha estat Toni Postius, de CiU, qui ha acusat a l'alcalde d'actuar "com si fos un faraó" perquè durant aquest primer any de legislatura tot continua igual com si tingués majoria absoluta. Ha criticat la política de contractació de l'Ajuntament, que el rebut de l'IBI continuï sent dels mes cars de l'estat i que hagi utilitzat el català com a "moneda de canvi" amb C’s.

MONTSE MÍNGUEZ (PSC): 'és impossible pactar Sr Postius amb una paret' RÀDIO LLEIDA

Des de l'equip de govern del PSC, Montse Mínguez, ha assegurat que “hem fet els deures” amb l'escenari de majors de consensos i han fet un exercici de diàleg. Ha afegit, però, que han arribat a acords amb qui ha volgut pactar perquè "és impossible pactar Senyor Postius amb una paret". I ha acusat a l’oposició de frenar o alentir la tramitació municipal, mostrant els expedients pendents sobre preguntes formulades per la resta de grups.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?