Sábado, 19 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Baixen un 24% els robatoris a pisos a la ciutat de Lleida

Un tipus de delicte sobre el que s'ha incidit molt per l'alarma social que crea entre els veïns

El paer en cap, Àngel Ros, ha presidit aquest matí la Junta Local de Seguretat

El paer en cap, Àngel Ros, ha presidit aquest matí la Junta Local de Seguretat / PAERIA

La pressió policial fa baixar en un 24 per cent els robatoris a domicilis durant l'últim any a la ciutat de Lleida, segons les dades que han facilitat els Mossos d’Esquadra en la junta de seguretat local de Lleida. Un tipus de delicte sobre el que s'ha incidit molt per l'alarma social que crea entre els veïns

ÀNGEL ROS, alcalde de Lleida: baixen els robatoris a pisos i creixen a l'interior de vehicles RÀDIO LLEIDA

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, creu que els lladres opten per delictes més fàcils de cometre, ja que la vigilància policial ha frenat els robatoris a pisos, en què han d'utilitzar més tècnica i precaució. Si s'han aconseguit frenar els robatoris a domicilis, però, pugen més d’un 9 per cent a l'interior de vehicles. Un dels factors, ha explicat l’alcalde, l'excés de confiança dels conductors, que deixen a la vista mòbils, ordinadors o ulleres.

Accidentalitat

En els primers sis mesos d’aquest any, el número d’accidents amb ferits s’han reduït un 35,29 per cent respecte el mateix període de l’any passat, mentre que els que no deixen ferits s’han incrementat un 23,27 per cent. Tendència que, segons el paer en cap, s’explica perquè la velocitat mitjana a la ciutat ha disminuït. El nombre d’atropellaments ha baixat en un 21 per cent, passant de 42 a 33.

Violència de gènere

S’han comptabilitzat 77 denúncies més violència de gènere a la ciutat de Lleida, passant de 256 a 319. Això, no vol dir, ha puntualitzat l’alcalde que hi hagi més casos, sinó també que les víctimes denuncies més perquè perden la por a denunciar.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?