Miércoles, 12 de Agosto de 2020

Otras localidades

La collita de pera, la més baixa dels darrers 15 anys

Un hivern amb temperatures massa altes i una primavera irregular han fet que la producció sigui un 8 per cent inferior a l’any passat, segons les previsions d’Agricultura i Afrucat.

Persones recollint la collita de pera en una plantació a Lleida

Persones recollint la collita de pera en una plantació a Lleida / ACN -ARXIU-

Amb una previsió de 136.000 tones de peres a tot Catalunya, s’espera que la collita d’enguany sigui la més baixa dels darrers 15 anys. Segons les estimacions que han presentat aquest dijous el Departament d’Agricultura i Afrucat, la producció de peres serà un 8 per cent inferior a la de la campanya anterior.

MANEL SIMON, dr Afrucat: Lleida perd potencial productiu de pera RÀDIO LLEIDA

Un hivern amb temperatures massa altes i una primavera irregular han fet que la producció vagi a la baixa. I als factors climàtics s'hi suma la pèrdua de potencial productiu, que ha caigut a més de la meitat en els darrers 20 anys. Lleida, per exemple, que concentra el 95 per cent de la producció de Catalunya ha passat dels 350 milions de kilos a menys de 150.000.

La baixa rendibilitat respecte els països líders com Bèlgica o Holanda i les plagues han fet que els pagesos arrenquin perers i optin per la fruita de pinyol, com el préssec i la nectarina. Per al director d'Afrucat, Manel Simon, cal un pla de reconversió: “això vol dir que no és idònia la producció de pera al nostre territori? Fals, no és cert. És necessari, novament, una reestructuració”.

Una reestructuració que també necessita la poma, que també ha perdut potencial productiu, tot i que no als nivells de la pera. Per enguany la collita de poma és més optimista. Es preveu que augmenti un 11 per cent a tot Catalunya i un 13 a Lleida (221.930 tones de pomes, respecte les 196.080 de 2015), recuperant les produccions que havien estat afectades per les pedregades de les últimes campanyes.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?