Sociedad

Els turistes es queixen que Barcelona està massa massificada

Segons una enquesta de l'Ajuntament, els visitants de la capital catalana tenen la sensació que la ciutat és massa cara i que hi ha massa gent a l'hora de fer visites turístiques

Santiago S ACN

Barcelona

Els turistes que visiten Barcelona valoren la ciutat amb un notable alt, però pensen que hi ha molta massificació. Així ho recull l'última enquesta sobre l'Activitat Turística que fa l'Ajuntament, que també apunta que 4 de cada 10 visitants creu que la capital catalana és massa cara.

L'enquesta es va fer l'any passat, entre 6.000 turistes que hi van passar, com a mínim, una nit. De mitjana, puntuen amb un 8,6 el conjunt de la ciutat, que també ronda el notable en paràmetres com el soroll, la qualitat de l'aire, la neteja, les platges o la seguretat.

Això sí, un 40 per cent dels enquestats opina que la relació qualitat-preu surt cara i més de la meitat creuen que hi ha massa gent a l'hora de fer visites turístiques. Segons el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, aquest avís confirma que cal posar límits.

AGUSTÍ COLOM - GOVERNAR TURISME OK

00:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001116421/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

6 de cada 10 persones que visiten Barcelona són homes, un 66% són treballadors -només un 2 per cent són estudiants- i 3 de cada quatre tenen un nivell socioeconòmic mitjà. Un terç del total viatja en parella, més de la meitat ho fan per oci i tots ells es mouen, sobretot, pel centre, la Sagrada Família, la Barceloneta, el Born, les platges, el Park Güell, Montjuïc, Gràcia i el Camp Nou.

La immensa majoria vénen de fora d'Espanya i són més els qui repeteixen que els qui vénen per primera vegada. De mitjana, cada turista es gasta 880 euros.

La massificació que diuen els turistes no és una apreciació subjectiva. Una dada que permet objectivar-la: el Port de Barcelona rep aquest diumenge més de 27.000 creueristes, 20.000 dels quals arriben en dos dels vaixells més grans del món. És el segon dia de major afluència de viatgers del que portem d'any.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00