Sociedad

Prudents i alerta

En el que portem d'estiu, a les comarques de Girona s'han cremat 105 hectàrees forestals i després d'uns dies de treva, tornem a tenir un risc alt o molt alt d'incendi al Gironès, la Selva i el Baix Empordà. Aquest cap de setmana tornem a tenir risc màxim d'incendi.

Un bomber acabant de remullar l'incendi de Camallera, Vilopriu i Colomers, a principis d'agost. / ACN

Girona

L'incendi més important d'aquest estiu va ser el de Camallera, Vilopriu i Colomers, a principis d'agost i va cremar gairebé 80 hectàrees però també hi ha hagut incendis que van portar de corcoll els bombers a Cruïlles, l'Estartit i Blanes.

Ara mateix, la Generalitat considera que a la Selva, el Baix Empordà i bona part del Gironès, el risc d'incendi és alt i a la Selva i el Gironès hi ha punts on és molt alt. A la resta del territori és moderat.

No s'arriba a un nivell tan alt com per tancar l'accés a alguns massissos, com va passar el juliol i principis d'agost, però Protecció Civil demana màxima prudència en l'entorn forestal i que es truqui immediatament al telèfon 112 si es veu alguna columna de fum.

El sotsdirector de portecció civil, Sergi Delgado, recorda que els punts de més risc són les urbanitzacions en zones forestals, on cal tenir les parcel·les netes per no oferir combustible fàcil a les flames.

Sergi Delgado, sotsdirector de Protecció Civil

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000120072/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

També és totalment desaconsellable, en aquest entorn, no fer anar maquinària que pugui ocasionar guspires, circular en cotxe pel bosc, llençar-hi deixalles o llençar burilles per la finestreta del cotxe.

Segons els càlculs de la Generalitat, el 25% dels incendis són deguts són degut a negligències humanes i un 10%, directament, són intencionats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00