Sociedad

La unitat de fibromiàlgia ha atès 800 pacients en 6 anys

En 6 anys s'han atès 800 pacients amb fibromiàlgia i fatiga crònica a la regió sanitària de Girona. El programa d'atenció a les persones que pateixen aquesta malaltia es va acabar d'implantar per tot el territori l'any passat i la majoria de pacients es detecten i s'atenen a les àrees bàsiques de salut.

Girona

Girona és la primera regió sanitària que compta amb una unitat d'expertesa en aquesta malaltia.

Això vol dir que en les 32 àrees bàsiques d'atenció primària, els CAPS, hi ha algú, ja sigui metge, infermer, fisioterapeuta, psicòleg o treballador social preparat per treballar amb un tipus de pacients que necessiten adaptar la seva vida diària a aquesta malaltia crònica.

També hi ha un equip de suport per tractar pacients amb més afectació i ajudar els especialistes de les àrees bàsiques si ho necessiten. Nina Martí, és la coordinadora d’aquesta Unitat.

Nina Martí, coordinadora de la Unitat de Fibromiàlgia

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000120210/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquestes sessions de teràpia duren entre 60 i 90 minuts i cada malalt en fa entre 6 i 8. L'any passat 232 pacients de les comarques de Girona van participar en aquests grups terapèutics i 86 d'aquests van necessitar tractament especialitzat de fisioteràpia i psicoteràpia. També se'ls van ensenyar exercicis físics de baixa intensitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00