Sociedad

Metges a jornada doble

Quatre de cada 10 metges de les comarques de Girona tenen més d'una feina, normalment una al sistema públic i una altra al privat. Són dades del col·legi de metges de Girona, que atribueix aquesta situació al sou dels facultatius i també perquè hi ha molt personal jove que no té plaça fixa.

Cada cop hi ha més metges que alternen la consulta pública i la privada. / ACN

Girona

En el cas dels homes, quasi la meitat tenen dues feines o més, mentre que entre les dones aquesta situació es dóna en una de cada tres. Aquesta diferència s'explica perquè les dones continuen treballant més a casa o destinen més temps a la família.

També canvia el percentatge en funció de les especialitats dels metges. En el cas dels cirurgians, per exemple, els que tenen més d'una feina arriben al 60%. Òscar Hug, coordinador del les unitats de circurgia dels hospitals públics de Girona, ho explica pels salaris baixos.

Òscar Hug, coordinador de cirurgia dels hospitals de Girona

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000120254/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Òscar Hug reconeix que els cirurgians són una de les especialitats més ben pagades al sector privat. Ara mateix, el salari mitjà d'un metge amb plaça pública a Catalunya és de 2.200 euros al mes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00