La LlavorLa Llavor
Gastro
La Llavor

Màxima preocupació per la sequera al camp valencià

Conselleria d’Agricultura i organitzacions agràries coincideixen en la gravetat de la situació que, de no ploure esta propera tardor, podria suposar pèrdues enormes

Conselleria i organitzacions agràries coincideixen en alertar de la gravetat de la situació / GETTY IMAGES

Valencia

El camp valencià està en alerta de nou per la sequera. Conselleria d’Agricultura i organitzacions agràries coincideixen en la gravetat de la situació que, de no ploure esta propera tardor, podria suposar pèrdues enormes per al sector agrari.

Arrosseguem vora quatre anys de poques precipitacions i temperatures molt altes. Els anys 2013 i 2014 ja es van enregistrar menys precipitacions i a 2015 i 2016 la situació no ha millorat massa. Els representants de les principals organitzacions agràries han alertat sobre la situació al primer programa de la temporada de La Llavor, el programa que la Cadena SER dedica al sector agroalimentari valencià.

En este sentit, els representants les organitzacions agràries, Cristóbal Aguado (AVA) i Ramon Mampel (Unió de Llauradors), demanen a les administracions, tant a l’Executiu central encara en funcions com a la Generalitat, mesures urgents per tal de pal·liar l’impacte que provoca esta sequera en el camp on temen pèrdues i caigudes de producció en alguns cultius.

Una foto de la situació molt similar és la que fa a La Llavor també la consellera d’Agricultura, Elena Cebrián, que explica que el seu departament ja ha posat en marxa algunes mesures encaminades a pal·liar este problema. Com a exemple cita la recuperació de les ajudes a les comunitats de regants –que no es convocaven des de fa cinc anys- i la reducció de mòduls de l’IRPF per als productors afectats per la manca d’aigua. A més, assenyala Cebrián, s’ha incidit en desenvolupar les mesures del post-transvasament Xúquer-Vinalopó i en apostar pel transvasament Tajo-Segura en les condicionals legals establertes.

Escolta el programa complet de La Llavor d'aquest dissabte.

La llavor (03/09/2016)

29:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000246353/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00