Sociedad

Els artefactes explosius de Llançà, neutralitzats

Artificiers de l'armada han fet explotar el matí del dimarts 6 de setembre els dos artefactes que un banyista va trobar a la platja de l'Alguer, a Llançà.

Un dels explosius que s'han detonat. Guàrdia Civil.

Llançà

Artificiers de l'armada espanyola han fet explotar el matí del dimarts 6 de setembre els dos artefactes que un banyista va trobar a la platja de l'Alguer, a Llançà. Eren dues bombes, possiblement de la Guerra Civil, que suposaven un perill pels banyistes.

Després de rebre l'avís el passat diumenge 4, la Guàrdia Civil va assegurar la zona i va prohibir el bany i la navegació. Avui n'han pogut desactivar un sense esclatar i l'altre l'han fet detonar de forma controlada.

Tot i que estaven a 800 metres de la costa, era perillós perquè eren a tan sols un metre i mig de profunditat, i qualsevol contacte els podia haver fet explotar. Ramon Castillo és el cap accidental del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques.

Els dos projectils eren artilleria descatalogada i es creu que els van llençar al mar després que no s'haguessin utilitzat durant la Guerra Civil.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00