Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 19 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Batec històric

Més de 135.000 persones van participar als actes de la Diada a Salt, segons dades de la Policia Local. Són més del doble del que preveien els organitzadors i van obligar a ampliar més de 400 metres l'últim tram previst perquè al carrer no s'hi cabia.

135.000 persones, segons la policia local, van omplir els carrers de Salt. /

Més de 135.000 persones equipades amb estelades, samarretes blanques i punts grocs de cartolina per simular el batec per la independència que també es va fer a Barcelona, Tarragona, Lleida i Berga.

Gent vinguda de sis comarques de Girona que ocupaven els trams del 21 al 26 i que s'havien acostat a peu (des de Girona ciutat), en autobús (en van arribar 153) o en cotxe. Gent que feia cinc anys que acudien a la cita de l' 11 de setembre, altres que hi van anar per primera vegada.

L'escenari de Salt el va escollir l'ANC i Omnium en representació de la República de la solidaritat i la diversitat, per ser un exemple d'integració dels estrangers.

A això es referia Gerard Quintana, el lider de Sopa de Cabra, que va llegir la tercera part del manifest unitari que es va escoltar a totes les seus de Catalunya.

Gerard Quintana, cantant de Sopa de Cabra / Fragment del manifest de l'11S de Salt

El televisiu Quim Masferrer, que va presentar la part de l'acte que es feia a Salt i va aprofitar, com molts dels manifestants, per fer una crida als polítics perquè facin la seva feina ara que han tornat a veure la resposta de la gent del carrer.

Carles Puigdemont, president de la Generalitat / Hi haurà una fórmula per poder decidir

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que era a la concentració de Salt en companyia dels altres consellers de les comarques de Girona, Dolors Bassa i Santi Vila, va respondre dient que hi haurà urnes, tot i que no va desvelar la fórmula.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?