Viernes, 14 de Agosto de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS CORONAVIRUS Sigue en directo la rueda de prensa del ministro de Sanidad, Salvador Illa

Pisos per acollir sense sostre a partir del novembre

La Paeria cedirà fins a 15 habitatges entre aquest any i el vinent i els professionals de Sant Joan de Déu els hi faran un seguiment per ajudar-los en la reinserció.

L'alcalde, Àngel Ros, juntament amb el tinent d'alcalde de Drets de les Persones Xavier Rodamilans i el gerent de Sant Joan de Déu Terres de Lleida han signat el conveni de col·laboració

L'alcalde, Àngel Ros, juntament amb el tinent d'alcalde de Drets de les Persones Xavier Rodamilans i el gerent de Sant Joan de Déu Terres de Lleida han signat el conveni de col·laboració / PAERIA

És el projecte ‘Housing First’, casa primer. Al contrari d'altres programes d’inserció de persones sense sostre, primer es facilita un habitatge, sense pautes que complir o requisits, i després els professionals, en aquest cas de Sant Joan de Déu, els hi faran un seguiment a la “demanda” segons ha explicat el gerent de Sant Joan de Déu a Lleida, Pere Vallribera.

PERE VALLRIBERA, gerent Sant Joan de Déu: parla dels resultats del programa 'Housing First' RÀDIO LLEIDA

Lleida serà la segona ciutat catalana en aplicar aquest model, després de Barcelona. Hi ha quatre ciutats més a l’estat que també el tenen. Als Estats Units fa uns vint any que l’utilitzen amb un alt nivell d’inserció, perquè “parlen d’èxits d’entre el 70 i 80 per cent” i això vol dir, ha explicat Vallribera, que al cap de dos anys continuen lligats a l’habitatge i no han tornat al carrer.

ÀNGEL ROS, alcalde de Lleida: la Paeria cedirà 15 pisos per a persones sense sostre RÀDIO LLEIDA

L’1 de novembre, segons ha explicat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, es posen en marxa cinc pisos, tots individuals i l’any que ve es preveu ampliar a 10 més. Estan destinats a persones que fa més de dos anys que viuen al carrer i que tenen alguna malaltia mental o addició. Se'n podrà beneficiar alguna de les 70 persones sense sostre que viuen a la ciutat de Lleida, segons el recompte que es va fer fa uns mesos.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?