Jueves, 13 de Mayo de 2021

Otras localidades

L'estat haurà d'assumir un altre cop un deute milionari de Florentino Pérez

A partir d'ara la connexió d'alta velocitat entre Figueres i Perpinyà, que inclou el túnel del Pertús, deixarà de ser de Florentino Pérez a canvi d'una indemnització milionària dels dos estats que servirà per pagar part del deute que arrossega. El jutge ordenarà la liquidació en breu. El servei, però, està garantit.

Un dels primers viatges pel túnel.

Un dels primers viatges pel túnel. / ACN

La junta de creditors prevista aquest matí al jutjat mercantil de Girona ni s'ha arribat a celebrar perquè tot i que bancs i caixes hi han assistit, no hi han volgut prendre part.

Això vol dir que el jutge, Hugo Novales, ordena d'ofici la liquidació de l'empresa constituïda per l'ACS de Florentino Pérez i la francesa Eiffage i que, en un termini breu, l'administrador concursal ha de presentar un pla de liquidació.

Hugo Novales, jutge del mercantil de Girona / S'ordena la liquidació de TP Ferro

El deute ascendeix a 557 milions d'euros, dels quals, 392 són amb bancs i fons d'inversió, que prefereixen cobrar part d'aquests diners i tard, que acceptar la proposta de TP Ferro.

I és que, després de la liquidació de l'empresa, s'obre un nou procediment per veure què i quan cobraran aquests creditors. TP Ferro només compta amb la indemnització que preveu obtenir dels estats (el túnel i les vies no són seves) per retirar-li la concessió, una quantitat que ronda els 450 milions d'euros, però que podria variar si Espanya i França volen renegociar-ho a la baixa i el cas s'acaba decidint en un tribunal europeu d'arbitratge de Brussel·les.

Mentrestant, la gestió del túnel recau en els estats. Això ja està previst al conveni. El director general de TP Ferro, Petros Papaghiannakis, ha explicat que, en breu, constituiran una nova empresa a partir d'Adif i la seva homòloga francesa SCNF.

Petros Papaghiannakis, director general de TP Ferro / El servei l'assumeix Espanya i França amb una empresa mixta Adif-SCNF

El director general de TP Ferro ha detallat que els treballadors i les estructures es mantindran en la nova empresa i que els usuaris no notaran cap canvi.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?