Sociedad

Els cellers lleidatans volen obrir mercat a Rússia

Lleida no ven ara ni un litre de vi a Rússia, un país que està augmentant el seu consum. La Cambra de Comerç ha organitzat una missió comercial per posar en contacte cellers i importadors russos.

Pla detall d'una ampolla servint una copa de vi / ACN

Lleida

Els cellers lleidatans veuen en Rússia un mercat potencial, tenint en compte que està creixent el seu consum de vi i que les importacions de vi espanyol han augmentat un 30 per cent en els primers sis mesos de l’any, segons ha explicat el responsable dels serveis d’Internacionalització de la Cambra de Comerç, Jordi Quejido.

JORDI QUEJIDO, Cambra Comerç: explica el potencial del mercat rus

00:45

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000161054/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Per posar en contacte cellers i importadors, la Cambra ha organitzat per la setmana que ve el VI International Business Meeting. Hi participaran 26 cellers de Lleida, Catalunya i la restat de l’estat espanyol i 10 importadors russos.

És la sisena vegada que la cambra organitza una trobada comercial d'aquestes característiques. L'última: va ser al febrer, on es van convidar importadors de Corea del Sud i segons el president de la Cambra, Joan Simó, els resultats ja s'han començat a notar en el volum d'exportacions: “estàvem exportant sobre 17.000 euros i en 6 mesos portem venuts 44.000 euros”.

El vi, a més, no està afectat pel veto rus, que bloqueja les exportacions de productes frescos europeus, i que en el cas de Lleida afecta sobretot la fruita i també la carn. Precisament per això, la responsable de Prodeca, l'agència promotora d'Exportacions Agroalimentàries de la Generalitat, Montse Costafreda, espera que missions com aquesta ajudin a aixecar el bloqueig de Rússia als productes frescos i que a través del vi, es pugui reobrir el mercat a la fruita i la carn.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00