Miércoles, 12 de Agosto de 2020

Otras localidades

La Junta de Museus rebutja descatalogar les obres de Sixena

Recorda al conseller de cultura que, les 44 peces que estan al Museu de Lleida i una jutge d’Osca ha ordenat traslladar a l’Aragó, estan protegides per la llei de patrimoni i no es poden disgregar.

La Junta de Museus rebutja descatalogar les obres de Sixena: La Junta de Museus rebutja descatalogar les obres de Sixena

ACN

La Junta de Museus, presidida pel director general de patrimoni, Jusep Boya, ha acordat ratificar els informes de 1998 que avalen la catalogació i protecció dels bens del monestir de Sixena que hi ha al Museu de Lleida. Les 44 peces estan catalogades i protegides, segons el departament de Cultura, i d’acord a la llei de patrimoni cultural català, no es poden disgregar.

Era la decisió que esperava el director del Museu de Lleida, Josep Giralt: “era la normal, la que tothom esperàvem” perquè al juliol passat, la mateixa Junta de Museus ja es va pronunciar contra l’entrega de les 44 peces a Sixena.

El conseller de cultura Santi Vila havia demanat el pronunciament de la Junta de Museus després que la jutge d'Osca ordenés el trasllat d'aquestes obres a l'Aragó i la descatalogació de les peces sigui un pas necessari per poder complir la sentència.

Tot això a l'espera de les resolucions que pugui prendre la jutge d'Osca. El conseller assegura que no s'imagina un escenari en què la jutge enviï la policia judicial al Museu de Lleida. Diu que seria un escenari violent i demana un principi de prudència i proporcionalitat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?