Jueves, 01 de Junio de 2023

Otras localidades

TARRAGONA

Carles Castillo: ‘A l’Hospital Joan XXIII hi podríem gravar The Walking Dead’

El centre presenta un estat deplorable i fins i tot es poden trobar caixes al ben mig del pas de pacients presumptament amb documentació confidencial a l’interior.

El diputat socialista ha denunciat el cas als Mossos d’Esquadra per presumpte violació del dret a la intimitat i per violar dades privades de pacients.

Imatge captada pel diputat socialista a l'interior de l'Hospital Joan XXIII.

Imatge captada pel diputat socialista a l'interior de l'Hospital Joan XXIII. / Carles Castillo

Carles Castillo ha denunciat davant els Mossos d’Esquadra que als passadissos de l’Hospital Joan XXIII s’hi aglomerin les caixes amb documentació confidencial. Segons explica ell mateix en una entrevist a la Cadena SER, ‘només en vaig obrir una per vergonya aliena però vaig veure que contenien informació sobre persones drogodependents’.

Imatge de les caixes amb documentació confidencial. / Carles Castillo

Aquesta va ser l’espurna que va fer saltar el diputat socialista, que havia anat a visitar les instal·lacions de l’equipament sanitari perquè li havien comentat que es trobava en un estat ‘deplorable’. Ara bé, assegura que ‘mai m’hagués imaginat veure el que hi vaig veure’. Castillo explica que des de l’accés per Consultes Externes fins a l’àrea de Rehabilitació, tot és un despropòsit: ‘hi ha llits al mig del pas, maquinària abandonada, i les parets presenten taques d’òxid i d’humitat, només em va faltar trobar-hi rates’, diu el socialista.

Als Mossos i al Parlament

Més enllà de la denúncia als Mossos d’Esquadra, Castillo ha assegurat que presentarà un seguit de preguntes al Parlament de Catalunya per tal que el Departament de Salut doni explicacions ‘de perquè una ciutat com Tarragona ha de tenir un equipament públic en aquestes condicions’. Castillo comprèn perfectament les demandes de l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, que assegura que cal un nou hospital a la ciutat. ‘No només li dono la raó sinó que considero que podria ser més econòmic fer-ne un de nou que arreglar el que tenim de la manera que el tenim’.

De moment el Departament de Salut no s’ha posicionat al respecte.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?