Miércoles, 12 de Agosto de 2020

Otras localidades

Dormir poc incrementa la mortalitat dels pacients hospitalitzats

Ho constaten professionals de la infermeria. A Lleida, uns 40 infermers han començat a aplicar mesures per evitar interrompre el descans dels malalts.

Una infermera utilitzant un lot per entrar a veure una pacient a la seva habitació a la nit

Una infermera utilitzant un lot per entrar a veure una pacient a la seva habitació a la nit / SUEÑON

Professionals de la infermeria constaten que dormir poc incrementa la mortalitat dels pacients hospitalitzats. Per això, uns 40 infermers de Lleida han començat a aplicar mesures per evitar interrompre el descans dels malalts.

Es comprometen, per exemple, a minimitzar la llum a la nit, utilitzant lots quan entren a l’habitació dels pacients, a reduir el soroll al màxim o programar les cures i la medicació, tenint en compte el son del pacient i no els seus torns laborals.

MONTSERRAT GEA, Col·legi Infermeria Lleida: 'entre 3 i 6 cops s'interromp la son dels pacients' RÀDIO LLEIDA

La vicepresidenta del Col·legi d’Infermeria de Lleida, Montserrat Gea, explica que “entre tres i sis cops s’interromp la son dels pacients mentre estan hospitalitzats i els estudis científics han demostrat que això té un impacte sobre la mortalitat de la població”.

El Col·legi d'Infermeria de Lleida impulsa la campanya Sueñon, coordinada per l’Institut de Salut Carlos III, per intentar que el pacient dormi almenys 6 hores seguides. A tot l’estat ja s’hi han adherit prop de 2.000 professionals.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?