Viernes, 14 de Agosto de 2020

Otras localidades

Comença l’enderroc de Magisteri

L’antiga escola de mestres de Lleida estava tancada des de fa 23 anys, després de detectar-hi aluminosi. La Generalitat preveu que en 2 mesos estigui tot a terra i s’hi faci un aparcament.

Pla general d'una excavadora durant l'inici dels treballs d'enderroc de l'edifici de Magisteri de Lleida.

Pla general d'una excavadora durant l'inici dels treballs d'enderroc de l'edifici de Magisteri de Lleida. / ACN

Finalment, després de 23 anys en desús, aquest dijous al matí han començat les obres per enderrocar l'edifici de Magisteri de la ciutat de Lleida. L’antiga escola de professor de la capital del Segrià es va desallotjar al 1993, després que arran d’unes obres s'hi detectessin bigues d'aluminosi.

RAMON FARRÉ, delegat Generalitat: 'esperem que en 2 mesos' Magisteri estigui enderrocat RÀDIO LLEIDA

El delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, calcula que els treballs d’enderroc, amb un pressupost de 252.000 euros, estaran enllestits en dos mesos. S’han de retirar prop de 8.000 tones de runa i quedarà un solar d’uns 5.000 metres quadrats que es destinarà a un aparcament a zel obert, d’unes 200 places.

L’edifici és propietat de la Generalitat després d'una permuta amb la Paeria. Inicialment el govern català tenia pensat construir un nou edifici, per concentrar les seus de tots els departaments del govern a Lleida, però econòmicament no es pot assumir, ha explicat Farré i de moment, s'opta per l'aparcament.

L’edifici de Magisteri, en plena Zona Alta de Lleida, va ser construït al 1960 i va ser la seu de l'escola de formació de mestres, fins l'any 1991 quan es van detectar, arran d'unes obres, bigues amb aluminosi i al 1993 es va decidir desallotjar-lo i tancar-lo

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?