Jueves, 13 de Agosto de 2020

Otras localidades

La 15a Fira del Caçador de Tàrrega promou que la Unesco reconegui l'arc i la fletxa com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Actualment s'està configurant la comissió d'experts que vetllarà per donar contingut a la candidatura,

Imatge de l'impulsor de la candidatura perquè arc i la fletxa sigui Patrimoni de la Humanitat i membre de la Junta Directiva de la Fira del Caçador de Tàrrega, Francesc Borda, i l'assessor i coordinador de la comissió, Javier Sintes,

Imatge de l'impulsor de la candidatura perquè arc i la fletxa sigui Patrimoni de la Humanitat i membre de la Junta Directiva de la Fira del Caçador de Tàrrega, Francesc Borda, i l'assessor i coordinador de la comissió, Javier Sintes, / ACN

La 15a Fira del Caçador de Tàrrega ha acollit aquest diumenge la presentació de la campanya que vol aconseguir que la Unesco reconegui l'arc i la fletxa com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, una iniciativa que ha nascut de la junta directiva d'aquesta fira.

FRANCESC BORDA: / 'Ja tenim musculatura per demanar que l'arqueria sigui declarada Patrimoni de la Humanitat'

Es tracta d’una iniciativa de la Societat de Caçadors de Tàrrega secundada pels reconeguts arquers Antonio Rebollo, cèlebre en encendre el peveter dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92, i Javier Sintes, autor de rellevants articles sobre l’ús de l’arc en l’eco-aventura, la caça i el medi ambient. La candidatura s’argumenta sobre la significació de l’arc i la fletxa en la història de la Humanitat. A més, s’esgrimeix els usos vigents de l’arc com a instrument antropològic (diverses ètnies al món encara l’usen com a mitjà de subsistència); recreatiu (amb molts seguidors arreu del món); esportiu (amb creixent nombre de practicants i catalogat com a modalitat olímpica); i cinegètic.

JAVIER SINTES: / 'es farà un treball amb especialistes per a què l'arqueria sigui declada Patromoni

Des de de la Junta Directiva de la Fira del Caçador de Tàrrega, Francesc Borda, ha explicat que, després de 15 anys la fira ja té reconeixement com per demanar aquesta petició a la Unesco.

L'especialista que assessora i coordina la comissió, Javier Sintes, diu que s'ha demanat la col·laboració d'antropòlegs i arqueòlegs vinculats al jaciment d'Atapuerca i ja compten amb el suport d'investigadors de la Universitat de Lleida i de la UNED.

Actualment s'està configurant la comissió d'experts que vetllarà per donar contingut a la candidatura, posant en relleu el paper clau que ha tingut l'arc i la fletxa en l'evolució de l'espècie humana.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?