Viernes, 14 de Agosto de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS CORONAVIRUS Sigue en directo la rueda de prensa del ministro de Sanidad, Salvador Illa

Més pacients en tractament amb metadona a Lleida

Heroïnòmans de l’àrea metropolitana de Barcelona es traslladen a viure a la capital del Segrià, perquè els lloguers o les condicions de vida són més barates.

Una treballadora assaguda en un taulell de dispensa de metadona del Servei d'Atenció i Seguiment de les Drogodependències de l'Hospital Santa Maria de Lleida

Una treballadora assaguda en un taulell de dispensa de metadona del Servei d'Atenció i Seguiment de les Drogodependències de l'Hospital Santa Maria de Lleida / ACN

L'Hospital Santa Maria de Lleida atén un 34 per cent més de persones per la seva addicció a l'heroïna, segons les últimes dades de 2015, en comparació amb l’any anterior. Són uns 400 els pacients que estan en tractament amb metadona i 60 d'ells són atesos directament a les farmàcies, segons dades del mateix hospitals.

MAITE UTGÉS, cap drogodependències: explica els motius de l'augment de pacients amb metadona RÀDIO LLEIDA

S’ha detectat, segons ha explicat la cap de drogodependències de l’Hospital Santa Maria, Maite Utgés, que hi ha persones en situació precària que cobren alguna prestació o ajut, com la renda mínima d'inserció, que “busquen un habitatge” més econòmic a Lleida que, per exemple, a l'àrea metropolitana de Barcelona. Això sumat a la pressió de les famílies, cada cop més conscienciades contra l'abús de drogues, i al repunt del consum d'heroïna ha fet que hagi crescut el número de pacients en tractament de metadona a l'hospital Santa Maria.

El tractament amb metadona busca disminuir la mortalitat de les persones dependents a l'heroïna, reduir les intoxicacions, les infecció de VIH, els símptomes d'abstinència, les activitats il·legals associades al consum, així com millorar la qualitat de vida dels pacients.

Al conjunt de Catalunya, segons dades de Salut, són uns 8.500 els pacients seguint un tractament amb metadona per seva addicció a l'heroïna. I, a més, hi ha 561 punts d'intercanvi de xeringues. Cada se'n distribueixen unes 780.000.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?