Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 21 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Adjudiquen l’estudi informatiu i el projecte constructiu de l’estació de Bellisens

El projecte té un pressupost de 15 milions d’euros i preveu una estació situada a quatre quilòmetres de les existents a Reus i a Vila-seca. Es preveu que rebi 3.000 viatgers al dia.

Plànol virtual de la futura estació Reus-Bellisens. /

És una de els demandes més vehements de Reus i ara la Generalitat ha començat, després d’anys de parlar-se’n, els tràmits per desenvolupar-la. Tot i que encara s’està pendent dels diners que han d’arribar del Ministeri de Foment i que han de finançar l’obra, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat ja l’estudi informatiu i el projecte constructiu del conegut com a Baixador de Bellisens, que ha de convertir-se en la segona estació ferroviària de la capital del Baix Camp.

Aquest projecte, valorat en 15 milions d’euros i que trigaria 15 mesos a executar-se, ha de duplicar la demanda del tren a la ciutat. S’espera que pugui acollir fins a 3.000 usuaris al dia, atenent a la seva ubicació, molt propera a les facultats de la Universitat Rovira i Virgili (el Campus Bellisens) i a l’Hospital Sant Joan de Reus.

El projecte estarà enllestit el primer semestre del 2017, i es farà arribar a Madrid, responsables directes de l’execució de les obres, per al seu posterior estudi i dotació pressupostària.

Equipament necessari

L’actual estació de tren de Reus està situada al nord del municipi, lluny de les zones de desenvolupament urbanístic previstes en el POUM, el pla d’ordenació urbana. Aquest baixador s’ubicarà de forma equidistant entre les actuals estacions de Reus i Vila-seca, i serà punt de trobada de les línies R1 (Reus-Tarragona), R14 (Barcelona-Lleida) i R15 (Barcelona-Riba-roja d’Ebre).

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?