Sociedad | Actualidad

El discurs del president Puigdemont

Al debat sobre la qüestió de confiança, Carles Puigdemont explicarà quin full de ruta planteja per encarar el tram final del procés independentista

Artur Mas seguirà el discurs del President de la Generalitat des de la tribuna de convidats, un gest que vol esvair els rumors de diferències de criteri entre l’expresident i Puigdemont

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, proposarà un referèndum vinculant al debat sobre la qüestió de confiança / J. Bataller (ACN)

Barcelona

El President de la Generalitat ha acabat de redactar aquest matí el discurs. Aproximadament durarà una hora i tindrà un alt contingut polític. Fonts del seu entorn apunten que la part més social i de gestió del dia a dia se la guarda pel Debat de Política General de la setmana que ve.

Mitja hora abans d'entrar a l'hemicicle, Carles Puigdemont reunirà al grup parlamentari de Junts pel Sí per exposar que la manera de culminar el procés és amb un referèndum.

Primer es tornarà a demanar pactar-lo amb l'estat; però davant d'un nou presumible cop de porta, Puigdemont apostarà per fer-lo de forma unilateral, tot i que ell, aquesta paraula, no la pronunciarà. Apuntarà que cal treballar perquè aquest referèndum tingui suficients garanties, és a dir, que la comunitat internacional el reconegui.

El marc legal seran les lleis de la desconnexió però, com es fa perquè els del no vagin a votar? O com es fa perquè te'l reconegui la comunitat internacional? Aquests són alguns dels interrogants que haurà de desvetllar el President de la Generalitat.

Artur Mas, a la Tribuna de Convidats

Uns interrogants que fan que molts dels seus no vegin clara aquesta via. Un dels menys convençuts d’aquesta opció és l’expresident Artur Mas, que segons han explicat fonts de Govern, serà avui al Parlament escoltant el discurs de Puigdemont des de la Tribuna de Convidats. Una foto amb força simbolisme polític i amb la qual es pretén demostrar que tot i les diferències inicials, tots dos van a la una.

Com funcionarà el debat?

El debat sobre la qüestió de confiança serà el primer ple després de les vacances d’estiu. Començarà a les 4 de la tarda amb el discurs del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, que no té límit de temps. Tot i així, es calcula que durarà una hora aproximadament. Quan Puigdemont acabi de parlar, el ple se suspendrà fins demà a les 9 del matí. Serà el torn d’Inés Arrimadas, cap de l’oposició, que encetarà el torn de rèpliques de la resta de partits. Després de tots els discursos es farà la votació, que segons els càlculs serà a última hora de la tarda.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00