Jueves, 22 de Octubre de 2020

Otras localidades

Pagar per collir bolets

Un 77% de la població acceptaria algun mecanisme de pagament per collir bolets, sempre que els beneficis es reverteixin als boscos, segons un estudi del CTFC

Delimitació d'una finca privada boscosa al Solsonés on hi ha un cartell on s'hi pot llegir 'Aprofitament de bolets, Prohibit recol·lectar sense autorització"

Delimitació d'una finca privada boscosa al Solsonés on hi ha un cartell on s'hi pot llegir 'Aprofitament de bolets, Prohibit recol·lectar sense autorització" / ACN

Un 77 per cent de la població acceptaria algun mecanisme de pagament per recol·lectar bolets, sempre que els beneficis es reverteixin als boscos. Això, segons un estudi realitzat pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

ELENA GÓRRIZ (CTFC): 'la gent acceptaria pagar per collir bolets sempre que es reinverteixi en el bosc'

L'estudi analitza tres modalitats de pagament: la primera basada en el pes de bolets la segona per temporada i la tercera per dia. Les dues primeres són les més ben acceptades entre els enquestats.

Segons Elena Górriz,co-autora de l'estudi, regular la pràctica de la recol·lecció de bolets pot afavorir una gestió forestal sostenible, i alleujar les creixents tensions entre recol·lectors i propietaris.

A la Val d'Aran, Alins i Poblet, son els tres casos a Catalunya que apliquen diferents modalitats de pagaments per anar a collir bolets. La recol·lecció de bolets mobilitza, cada any, el 23 per cent de la població.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?