Miércoles, 29 de Junio de 2022

Otras localidades

AFER BPA

Xavier Espot diu que els diners que va treure de BPA abans de la intervenció eren per un cotxe

Explica els seus moviments bancaris per desmentir que hagués fet ús d'informació privilegiada

El ministre de Justícia, Interior i Afers Socials, ha donat explicacions dels moviments bancaris.

El ministre de Justícia, Interior i Afers Socials, ha donat explicacions dels moviments bancaris. / M.T. (ANA)

El ministre d'Interior, Justícia i Afers Socials, Xavier Espot, ha dit avui veure's "obligat" a explica els detalls del seus moviments bancaris i de la seva família a BPA abans de la intervenció del Banc, per desmentir que hagués fet ús "d'informació privilegiada" per interessos personals, tal i com insinuava ahir un mitjà digital.

El ministre ha explicat que el matí del 10 de març del 2015 el seu pare va fer una retirada d'efectiu de 10.000 euros -que corresponien a l'1% del total dels dipòsits de la seva família al banc- i un traspàs de 80.000 euros per pagar un cotxe de la marca Porsche que tenia encomanat i que va arribar aquell mateix dia.

Després de la compareixença del cap de Govern, i quan tothom a Andorra ja coneixia la nota del FinCen, el seu pare va retirar una part important del seu compte i del compte del ministre, del qual era apoderat. Espot, però, va decidir retornar els diners

Espot ha demanat que es faci una reflexió "de cap a on estem anant" i ha assegurat que "això és un pas més de les persones que volen fer caure el Govern perquè no estan d'acord amb l'única decisió que es podia prendre". En aquest sentit, ha avançat que, si hi ha la més mínima possibilitat que pugui prosperar, presentarà una querella contra la publicació de l'article.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?