Sociedad

Clam contra la sinistralitat a la N-240

Unes 300 persones tallen la carretera per exigir al Ministeri de Foment un calendari pel desdoblament de la via. La protesta s’ha fet just al punt on es va registrar l’última víctima mortal.

Imatge dels concentrats tallant la carretera N-240 al punt de l'últim accident mortal amb rams de flors en primer terme. / ACN

Lleida

Aquesta carretera, que connecta Lleida i Tarragona, acumula 28 víctimes mortals des de 2009, segons la Plataforma Prou Morts a la Nacional 240, que agrupa una quinzena d’alcaldes de poblacions afectades per aquesta via. Critiquen la deixadesa del Ministeri de Foment i exigeixen una solució “sense demora”.

ENRIC MIR, alcalde Borges: els pressupostos de 2017 han de tenir una partida 'per desdoblar la N-240'

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000163889/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Durant gairebé una hora, unes 300 persones han tallat la carretera al punt on diumenge de la setmana passada va morir una jove de les Borges Blanques. El portaveu de la Plataforma, l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, exigeix al govern de l'estat que inclogui una partida als pressupostos de 2017, tal com ja s’havia compromès el Ministeri de Foment, pel desdoblament de la carretera. Diu que no poden esperar més, perquè les rotondes, els semàfors o els radars són insuficients per frenar l’alta sinistralitat d’aquesta via.

I mentre no es desdobli la carretera, els alcaldes demanen l'alliberament del peatge de l'autopista AP-2. A més, aquesta setmana, han anunciat que acudiran a la Fiscalia perquè dirimeixi sobre les possibles responsabilitats del Ministeri, com a titular de la via, per l'alta sinistralitat. La d'aquest diumenge ha estat la primera protesta, diuen que continuaran un cop al mes amb els talls de carretera, fins que el ministeri els ofereixi una solució.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00