Jueves, 03 de Diciembre de 2020

Otras localidades

EGM EGM La SER lidera 2020 con su mejor resultado en tres años
REUS

90 anys de Rifa de la Confitura

L’Orfeó Reusenc serà l’escenari, aquest dimarts, d’aquest tradicional acte, el més antic de les comarques meridionals. Es reparteixen plats de panellets, confitures, vins i licors.

Els obsequis de la Rifa de la Confitura a l'Orfeó.

Els obsequis de la Rifa de la Confitura a l'Orfeó. / Cedida

Al crit de ‘... i va bola!’, el bombo de l’Orfeó Reusenc girarà un any més per repartir els obsequis – panellets, confitura i vins i licors entre d’altres – a la tradicional Rifa de la Confitura de Tots Sants. Un any més, el Pere Domènech cantarà els números premiats.

Els obsequis se’ls endú l’afortunat que encerti el número de l’1 al 20 inscrits a les boles que es tiraran. A preus mòdics, es reparteixen un bon grapat de plats amb diferents elements típics de la data.

A partir de les 12 del migdia i fins les 9 de la nit, pràcticament de forma ininterrompuda, el Carrer Sant Llorenç vibrarà amb els sortejos. Enguany, amb una efemèride especial, el 90è aniversari de l’activitat. Esther Cos, la presidenta de l’Orfeó, assegura que ‘segons els anals de l’Orfeó, la rifa va començar el 1926’ i ja no ha parat de celebrar-se.

No és l’única rifa d’aquestes característiques que tindrà lloc aquest dimarts de Tots Sants. També al Casal Despertaferro s’ha recuperat la tradició, provinent de les comarques de Barcelona, on a principis de segle, els pastissers oferien sortejos als seus clients per donar-se a conèixer. La tradició, però, només té vigència avui en dia en determinats municipis del Camp de Tarragona.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?