Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad

"S'està abaixant la guàrdia"

Joan Fibla afirma que a Lleida es detecten uns 35 casos de VIH a l'any

Commemoració del Dia Mundial de Lluita contra la Sida, avui, a la plaça Paeria de Lleida / RÀDIO LLEIDA

Lleida

A la demarcació de Lleida es detecten a l'any uns 35 casos d'infecció de VIH. El president de l'Associació Antisida de Lleida, Joan Fibla, afirma que “s'està baixant la guàrdia”, i es continuen mantenint relacions sexuals de risc, principal via d'infecció.

ENTREVISTA. JOAN FIBLA, president Antisida Lleida: 'es detecten cada any uns 35 casos de VIH a Lleida'

09:10

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000168486/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Amb els tractaments actuals, en la majoria de casos, es retarda el desenvolupament de la SIDA. Això, diu, Joan Fibla, pot crear una sensació errònia que fa que no es prenguin les mesures de protecció en relacions sexuals de risc. I, posa aquest exemple, en l'àmbit de la prostitució: “un dels problemes, és que el client paga més diners per realitzar un contacte sexual sense protecció que amb protecció”.

Amb dades de tot Catalunya, la mitjana d'edat dels casos de contagi es de 36 anys. Els joves representen l'11 per cent dels casos diagnosticats. El 31 per cent dels casos han estat en persones nascudes fora d'Estat però infectats un cop aquí.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00