Sociedad

El govern torna a anunciar la construcció del nou arxiu històric provincial

El govern desencalla la construcció de l'arxiu històric provincial de Girona. O, com a mínim, això és el que ha dit el nou secretari d'estat de cultura després de reunir-se amb el conseller Santi Vila. De moment, però, no es fixen terminis. Només ha dit que serà aquesta legislatura.

En aquest solar hi hauria d'anar el nou arxiu històric. / Google Maps

Girona

Fa més de 10 anys que es parla de la construcció del nou arxiu històric provincial a Fontajau perquè l'actual seu, a l'antic convent de Sant Josep, fa anys que va quedar petita.

Ara, el secretari d'estat de cultura, Fernando Benzo, com ja van fer els seus predecessors, ha anunciat que es desencallarà l'any 2017.

Fernando Benzo, secretari d'estat de Cultura

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000128278/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Però serà un procés llarg perquè encara s'ha de redactar el projecte i caldrà fer un pla d'inversions plurianual. Per això, Benzo no ha fixat cap calendari clar, només diu que es farà durant aquesta legislatura.

L'any 2010, el govern espanyol ja va presentar un projecte per fer el nou arxiu que preveia 31 quilòmetres lineals de prestatgeries i més de 2.300 metres quadrats de superfície útil.

Es farà a la Rambla Xavier Cugat, al barri de Fontajau, en un solar on ara hi ha un aparcament i antigament hi havia hagut els barracons de la Facultat de Dret de la Universitat de Girona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00