Sociedad
JUSTÍCIA

La batllia de família, sobre la taula

El Consell Superior de Justícia i el Ministeri en són favorables però cal trobar la fórmula

El president del CSJ, Enric Casadevall, als estudis de la SER. / Ràdio SER Andorra

Andorra la Vella

El Consell Superior de la justícia i el Ministeri de l'Interior estudien la viabilitat d'incorporar una nova batllia especialitzada en família, sobretot en casos de menors.

Aquesta és una idea que fa temps que està sobre la taula però que cal trobar la fórmula adient per implantar-la. No obstant, ha tornat a reactivar-se arran de la presència dels inspectors que estan avaluant el funcionament de la justícia i als seus professionals i que acabaran la feina aquest abril.

El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, ha reconegut que una de les aportacions dels inspectors ha estat que es creï aquesta figura per tal que els casos de menors puguin tractar-se amb celeritat.

De moment no hi ha cap partida pressupostaria per a la creació de la figura del batlle de família però això no vol dir que no es tiri endavant la proposta. De fet, assegura que es tracte només de trobar la manera de reorganitzar la feina.

En la presa de decisió també hi té molt a dir la nova presidenta de la Batllia, Azahara Cascales, que només fa una setmana que va prendre possessió del càrrec. Casadevall creu que se li ha de donar temps per a que se situï i després parlar-ne.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00