Últimas noticias Hemeroteca

L'Aragó ja té La Immaculada que li faltava

És la peça que quedava pendent del lot de Sixena que va venir a buscar a Lleida la Guàrdia Civil a principis de desembre, entre protestes de ciutadans i autoritats catalanes

Pla mig on es pot veure com tècnics carreguen el quadre de 'La Immaculada' del Museu de Lleida per traslladar-lo al Monestir de Sixena, el 23 de gener de 2018. /

Un tècnic del govern aragonès, i dos de l'empresa d'embalatge i transport han arribat passades les 9 del mati, i pels vols de les 10, els operaris han carregat el quadre, una pintura a l'oli del s.XVIII -de poc valor artístic segons els experts- que va quedar pendent d'entregar en el lot de les 44 peces requerides el passat 11 de desembre quan la Guardia Civil va irrompre al Museu per ordre judicial.

CRÒNICA. Avui s'ha entregat La Immaculada del s.XVIII, a l'Aragó. L'última peça pendent de les requerides de Sixena / MERCE MARCH

Els operaris han descarregat dos cavallets i una taula que han fet servir per treballar a l'interior del magatzem del Museu, i també la caixa i material per protegir dels cops el quadre de la Immaculada, ja preparada per entregar. L'han carregat a la furgoneta i cap a l'Aragó.

En aquesta ocasió, no hi ha hagut cap dispositiu policial com a l’onze de desembre passat, que va comptar amb uns 80 agents de la Guàrdia Civil, i tampoc hi ha hagut veïns manifestant-se per defensar la unitat de la col·lecció. Les càmeres dels periodistes han immortalitzat el moment en què la peça sortia del magatzem del Museu de Lleida, i entrava a la furgoneta, aparcada al mateix lloc en que es van carregar la resta de peces el desembre passat.

Des de que La Immaculada, va ser localitzada al Bisbat de Lleida, la polèmica se centrava en qui i com havia de traslladar aquesta obra pendent a l'Aragó. Fins que la jutge d'Osca, la setmana passada va dirimir donar dos dies a Méndez de Vigo, titular de cultura català en virtut del 155 per a traslladar la peça, que finalment, han vingut a buscar des de l'Aragó.

El president aragonès, Javier Lambán, s’ha mostrat satisfet per l’arribada aquest matí a Sixena, d’aquesta obra. Ha recordat que és la darrera d’aquest capítol, per què “encara han de venir mes quadres i les pintures murals” que estan en el MNAC. “Una batalla –ha dit- que no cessa, que seguirem mantenint en els tribunals”

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?