Sociedad
VAGA GENERAL

La plataforma sindical reitera que és el Govern qui ha de fixar els serveis mínims

La majoria de col·lectius decidiran el dia 19 la data de la primera aturada.

El SEP considera que 24 hores d'antelació es suficient per anunciar la vaga

Assemblea general de funcionaris de l'administració general on es va decidir la convocatòria d'una vaga general indefinida / Mireia Julià

Andorra la Vella

La plataforma sindical de l'administració pública reitera que és el Govern qui ha de fixar quins són els serveis mínims essencials que s'han de garantir durant la vaga i que un cop els facin la proposta se seuran per parlar-ne. No obstant el temps va corrent i dilluns 19 anunciaran quin serà el primer dia d'aquesta aturada de l'administració.

La Policia és l'únic cos especial que no pot fer vaga però des del CFPA es recorda que el personal administratiu si que té aquest dret reconegut.

Lara Vilamala, membre d'aquest sindicat policial així ho ha explicat a la SER.

El cos de bombers també recorda que ells tenen reconegut el dret a vaga i que també s'hi sumaran tot i que reconeixen que serà difícil si volen complir amb uns serveis mínims ja que són poc personal. Així ho reconeixia Joan Torra.

Más información

Per la seva banda, els sindicat de duaners va descartar fer una vaga de zel però si se sumaran a les aturades com ja van fer l'any 2014 provocant problemes per l'entrada de mercaderies al país.

24 hores d'antelació, suficient pel SEP

De la seva banda, el Sindicat de l'Ensenyament Públic, el SEP, considera que un marge de 24 hores d'antel·lació per avisar les aturades és suficient.

El president del SEP, David Garcia, assegura que ha rebut la carta que el ministre d'Educació, Eric Jover, li ha fet arribar demanant-li les dates i la modalitat de la vaga que pretenen fer. En funció d'això, diu, Govern es tornarà a posar en contacte amb ells per establir els serveis mínims, les mesures necessàries per garantir la seguretat dels infants i el seu dret a l'educació. Garcia ha trobat a faltar una proposta de serveis mínims en aquesta carta.

Descofien de la paraula del Govern

Sobre la proposta feta ahir pel ministre portaveu, Jordi Cinca, en què manifestava la possibilitat de deixar alguns artícles de la llei en suspens fins que no estiguessin aprovats els reglaments, no ha satisfet els sindicats que continuen desconfiant de la paraula del Govern.

Afirmen que no s'aturaran fins aconseguir que la llei es negociï amb ells però també amb la presència dels partits representats al Consell General.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00