Últimas noticias Hemeroteca

AVE a l'aeroport

L'aeroport de Girona tindrà estació de l'AVE. Costarà 55 milions d'euros i a part d'una nova parada a la línia entre Girona i Barcelona, serà una llançadera per portar gent directament al centre de Barcelona amb la idea de què el Girona Costa Brava sigui, definitivament, una altra pista d'El Prat quan convingui. L'aeroport també guanyarà més espai a les terminals i a la pista.

L'estació es construirà a només 500 metres de la terminal de l'aeroport, costarà 55 milions d'euros i forma part d'un paquet de mesures per potenciar l'aeroport de 360 milions d'euros a invertir entre ara i el 2026.

La idea de l’estat és dotar l'aeroport d'una connexió ràpida amb Barcelona perquè els dos aeroports puguin actuar "com una sola unitat" -ha dit el Ministre de Fomento Íñigo de la Serna- i permetre que passatgers que es desplacin a la ciutat de Barcelona puguin aterrar a Girona si convé.

Íñigo de la Serna, Ministre de Fomento / Baixador de l'AVE a l'aeroport

La intenció és tenir el projecte redactat aquest mateix 2018.

El pla d'inversions global també contempla una partida de 265 milions d'euros per ampliar en 60.000 metres quadrats la terminal de passatgers i 15 milions d'euros més per ampliar la plataforma d'avions en 52.000 metres quadrats.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?