Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 21 de Enero de 2020

Otras localidades

Vehicles sense equipar tornen a col·lapsar la Massana i Encamp

L'esquí escolar no s'ha suspès i una dotzena de camions han quedat bloquejats a Catalunya i França pel temporal

Tot i l'escassa neu a primera hora del matí en parròquies altes, els col·lapses circulatoris han estat la tònica general a la sortida de la Massana i d'Encamp per vehicles sense equipaments. A la imatge, la Massana col·lapsada a primera hora del matí. / ()

La nevada obliga a circular amb equipaments especials a tot el país i els vehicles sense equipar han provocat retencions a la Massana i a Encamp.

El temporal afecta a tot el país, especialment a les parròquies baixes. Això fa que es mantingui activada la fase groga. Durant bona part del matí s'han registrat complicacions de trànsit a la sortida d'Encamp i de la Massana. De moment, s'han registrat gruixos d'entre 8 i 10 centrímetres al sud.

No s'ha hagut de lamentar cap accident d'importància, però el cap d'emergències de Protecció Civil, Cristian Pons, ha explicat que el col·lapse, com ja ha passat en d'altres ocasions, l'han provocat els vehicles que no anaven equipats. Per aquest motiu, recomana no agafar el cotxe si no va ben equipat.

Intensa nevada a la capital on les precipitacions han estat persitents al llarg de la jornada. / Ràdio SER Andorra

El fet de ser un temporal de sud fa que la neu sigui més lliscant. A part de les complicacions a Encamp i la Massana també n'hi ha hagut a Racons i al carrer Doctor Vilanova on hi ha hagut un accident amb danys materials. Pel que fa a l'esquí escolar, tot i que Govern no l'ha suspés, algunes escoles han decidit anular-lo.

El risc d'allaus es situa al nivell de 3 sobre 5. La previsió és que segueixi nevant fins a mitja tarda, quan s'espera que la cota de neu pugi fins als 1.500 metres.

Algunes línies de transport s'han vist afectades per les nevades / Companyia Interurbana

Afectacions al transport

Les restriccions als camions de més de 7.500 quilos a Catalunya també ha afectat als transportistes andorrans.

El gerent de l'Associació de Transportistes de Mercaderies, Víctor Filloy, ha explicat que hi ha 8 vehicles que estan aturats des d'ahir per la prohibició de circular per les carreteres que manté el Servei Català del Trànsit. La restricció s'ha aixecat 24 hores més tard i a les 4 de la tarda ja es permetia la circulació de camions per les carreteres catalanes.

Aquests vehicles estaven aturats a la zona de Lleida, el Bruc, al Vallès i al Port de Barcelona i Tarragona. A França també tenen quatre camions aturats, en concret a Tolosa. Explica que en tot moment als transportistes han estat atesos.

La nevada també ha comportat que algunes freqüencies d'autobus s'han vist lleugerament alterades.

El president de la Cooperativa Interurbana, Gabriel Dallerès, ha confirmat que algunes línies de passatgers s'han vist afectades a causa de la nevada. Per la seva banda, el gerent d'Autocars Nadal, Bartumeu Gabriel, ha explicat que els autobusos cap a Barcelona funcionen amb normalitat, tot i que en comptes de passar per Cervera, ho fan pel túnel del Cadí.

Des del Grup Montmantell, la seva directora, Pilar Buscall, ha assegurat que fins el moment cap itinerari dels que cobreixen s'ha vist afectat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?