Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 26 de Enero de 2020

Otras localidades

Sou, conciliació, educació i salut, principals reclamacions de les dones

Acció Feminista i Stop Violències treballen per eradicar les desigualts de gènere

Mireia Porras (d), Vanesa Mendoza (c) i Mònica Coste (e) al debat sobre drets de les dones a la SER /

La bretxa salarial, la dificultat per conciliar vida familiar i laboral a causa dels horaris, les mancances en educació per la igualtat, entre moltes d'altres, són les reivindicacions que el col·lectiu Acció Feminista ha posat damunt la taula a la tertúlia especial de l'Hora Andorra en motiu del dia de la dona treballadora.

Vanesa Cortés membre d'Stop Violències i Acció Feminista a més també ha parlat d'altres mancances al país que afecten especialment a les dones que ja de per sí cobren un 23% menys que els homes i que és la manca d'atenció per aquelles que s'han de fer càrrec d'un familiar dependent.

Mirea Porras, cap de l'Àrea de Polítiques d'Igualtat del Govern, ha reconegut que encara hi ha molta feina per fer tot i que des de la posada en marxa d'aquesta Àrea ara fa dos anys s'ha incrementat el pressupost i ara no només es fa l'atenció directa a les víctimes de violència de gènere sinó que també es poden fer accions de prevenció.

Una de les qüestions en les quals estan treballant ara és en la possibilitat de fer formacions a través de les Associacions de pares i mares de les escoles sobre igualtat. Creu que no només l'escola ha de ser el puntal per consolidar aquest canvi.

Sobre aquesta qüestió, Coste ha afegit que moltes accions de Govern en aquesta direcció es focalitzen a l'escola andorrana i creu que s'hauria d'ampliar a tots els sistemes educatius del país.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?