Sociedad

La ministra Tejerina segueix sense parlar clar sobre quins plans té per a l'Ebre

La titular del ministeri d'Agricultura diu en una entrevista a la Cadena SER que a hores d’ara, el PP no té suficients suports per tirar endavant nous transvasaments

La ministra Isabel García Tejerina, fotografiada dimarts passat en un acte del Fòrum Mundial de l'Aigua de Brasilia. / Joédson Alves EFE

Tortosa

La ministra d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel Garcia Tejerina, evita clarificar quins plans té l’executiu espanyol per al riu Ebre en el nou Pacte Nacional de l’Aigua que està negociant des de fa un any. En una entrevista al programa Hoy por Hoy de la Cadena SER, la ministra no ha respost a quines seran les conques cedents de les transferències d’aigua, concepte darrera el qual s’amaguen els nous transvasaments.

La ministra ha defensat la proposta popular de nou Pacte Nacional de l’Aigua. Diu que les polèmiques transferències d’aigua són només una de les 45 mesures concretes de què consta el pacte. Ha reiterat, com ja va fer la setmana passada a Saragossa, que primer s’haurà d’estudiar la viabilitat econòmica, ambiental i tècnica de les transferències. Tejerina afegeix que a hores d’ara, el PP no té suficients suports al Congrés per tirar endavant nous transvasaments.

“Primer, un transvasament que supera els 5 hectòmetres cúbics requereix una llei i el PP no té vots suficients. Però és que un transvasament requereix de molt de temps de planificació i execució. Hi ha moltes coses a abordar en matèria d’aigua a Espanya”, deia.

Per tot seguit, afegir que es necessiten suports amplis: “No podem fer perdre el temps ni els diners als ciutadans espanyols. Això ja va passar. I d’acord amb aquella experiència requerim d’un consens ampli que doni viabilitat real (al transvasament)”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00