Directo

CONSEJO DE MINISTROS Los ministros Pilar Alegría, Óscar Puente, Ángel Víctor Torres y Diana Morant explican los acuerdos adoptados por el Gobierno

Sociedad

L'elevat cabal pot fer retardar l'inici de la campanya de navegabilitat a l'Ebre

Imatge d'arxiu del riu Ebre al seu pas per Tortosa. / Arxiu

Tortosa

L’elevat cabal que baixa des de fa setmanes pel riu Ebre pot retardar l’inici de la campanya de navegació fluvial que tradicionalment comença el dijous Sant. Aquests dies està baixant un cabal que supera els 700 metres cúbics per segon i no es descarta que segueixi creixent. El director de l’Institut pel Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, Joan Martin Masdeu, ha explicat que l’empresa que s’encarrega del manteniment de la via navegable no ha pogut preparar la campanya.

“Amb aquests cabals és impossible posar la senyalització. Per tant, fins que els cabals no baixin fins els 300 o els 350 metres cúbics per segon no podrem fer les tasques de abalisament del canal navegable”, explica el director de l’IDECE. “Les embarcacions que no siguin expertes en navegar ho tenen complicat i els experts tenen els seus riscos”, conclou.

Malgrat que l’IDECE no té capacitat sancionadora, recomana que no és navegui amb un cabal superior o proper als 800 metres cúbics per segon. La part més positiva de tot plegat és que l’elevat cabal contribuirà a netejar el riu d’algues i evitar les molèsties que aquetes plantes aquàtiques han causat en els darrers anys. El director de l’IDECE també ha confirmat que la navegació continua creixent i que en la passada temporada es va registrar un increment del 10 per cent d’usuaris.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00