Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 19 de Octubre de 2019

Otras localidades

Humor, esport i cultura en els projectes guanyadors d'IdeaRàdio 2018

Un programa que combina cultura i esport i dues propostes d’anàlisis de l’actualitat amb humor, projectes guanyadors de la quarta edició dels Premis IdeaRàdio 2018

Fem Món, un dels projectes finalistes d'aquesta edició dels Premis IdeaRàdio 2018 /

 El jurat presidit per Jaume Serra (Director de SER Catalunya) i format per Xavier Saisó (redactor d’esports), Anna Puigboltas (redactora de programes), Carles Peña (productor d’informatius i programes), Ramon Iglesias (Cap d’informatius) i Marçal Sarrats (Cap de programes), ha seleccionat aquests tres programes, entre els 35 projectes finalistes que es van defensar dissabte a l’Estudi Toresky. Tots ells van disposar de cinc minuts per explicar i mostrar el seu programa de ràdio.

Avui, al programa Soroll de Màxim Castillo, el Cap de programes de SER Catalunya i coordinador dels Premis IdeaRàdio, Marçal Sarrats, ha fet públic el veredicte del jurat:

  • · De "La palestra", es destaca l’originalitat i sensibilitat de la proposta que busca combinar cultura i esport, explorant una àmplia diversitat de formats radiofònics i aportant les veus dels experts en cadascuna de les temàtiques triades, amb un especial protagonisme dels elements sonors. Es un programa de Guillem Carreras Costa i Joan Pol Alcaraz Rodergas, estudiants de periodisme a la Universitat Pompeu Fabra.
  • · I de "Contra tot pronòstic" es destaca l’enginy del guió, buscant apropar-se al públic jove a través de l’humor amb els seus mateixos codis i referents. És un projecte de Norbert Palazón Prieto i Albert Ramírez Ricarte, estudiants de la Universitat de Girona.
  • · De "Rumescu" el jurat valora l’atreviment humorístic de l’equip, plantejant un programa d’humor per enriure-se’n de la premsa rosa, així com la professionalitat dels seus guions i de la seva posada en escena. És un projecte de Gerard Hugas Serra, Aida Pérez Fita, graduats en Comunicació Audiovisual i Multimèdia a l'ERAM i Roger Gil Barberà, Diplomat en Guió i Realització de programes d'humor per a Ràdio i Televisió a Blanquerna.

A més, el jurat ha concedit tres mencions especials als següents programes, dels que destaca:

  • · De "Els influencers" de Nil Marbà, Anna Sànchez, Clemente García, Roger Argemí, Sergi Cano i Pol Garcia, el jurat destaca la solvència del format i l’originalitat de les seves seccions, així com el dinamisme de l’equip.
  • · De "Fem món" d'Iván Olmos i Carla Samon, es valora la voluntat d’explicar rigorosament els conflictes internacionals i apropar-se al públic més jove amb continguts atractius i interactius.
  • · De “Vull ser jove” el jurat destaca l’espontaneïtat i empenta dels seus components i la passió radiofònica demostrada per tots ells, proposant un programa per apropar el mitjà a la seva generació. L’equip està format per Marc Gabernet, Sergi Cano, Aleix Manzano, Layla Zaoui i Anna Pardos, amb edats compreses entre els 16 i els 20 anys.

Finalment, el jurat vol fer un reconeixement especial al programa "Letratados" per voler apropar-se al món de la literatura amb humor. L’equip, format per Pedro Valdenebro i Jairo Martín, estudiants del Máster de Escritura Creativa de la Universidad de Sevilla, van desplaçar-se des de la capital andalusa per participar a la final.

En total s’han presentat 60 projectes i prop de 170 persones, la majoria d’ells estudiants de periodisme i comunicació audiovisual o graduats recentment.

El jurat dels Premis IdeaRàdio vol destacar l'alta participació i la joventut de la majoria dels participants i valora l'alta qualitat d'una bona part dels treballs finalistes, entenent-ho com un símptoma de bona salut per al futur de la creació radiofònica. L’èxit d’aquesta edició encoratja a l'organització a convocar la cinquena edició i espera que suposi la generació d'oportunitats per incorporar nou talent al sistema de radiodifusió catalana.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?