Miércoles, 08 de Diciembre de 2021

Otras localidades

Humor, esport i cultura en els projectes guanyadors d'IdeaRàdio 2018

Un programa que combina cultura i esport i dues propostes d’anàlisis de l’actualitat amb humor, projectes guanyadors de la quarta edició dels Premis IdeaRàdio 2018

Fem Món, un dels projectes finalistes d'aquesta edició dels Premis IdeaRàdio 2018

Fem Món, un dels projectes finalistes d'aquesta edició dels Premis IdeaRàdio 2018 / Cadena Ser

 El jurat presidit per Jaume Serra (Director de SER Catalunya) i format per Xavier Saisó (redactor d’esports), Anna Puigboltas (redactora de programes), Carles Peña (productor d’informatius i programes), Ramon Iglesias (Cap d’informatius) i Marçal Sarrats (Cap de programes), ha seleccionat aquests tres programes, entre els 35 projectes finalistes que es van defensar dissabte a l’Estudi Toresky. Tots ells van disposar de cinc minuts per explicar i mostrar el seu programa de ràdio.

Avui, al programa Soroll de Màxim Castillo, el Cap de programes de SER Catalunya i coordinador dels Premis IdeaRàdio, Marçal Sarrats, ha fet públic el veredicte del jurat:

 • · De "La palestra", es destaca l’originalitat i sensibilitat de la proposta que busca combinar cultura i esport, explorant una àmplia diversitat de formats radiofònics i aportant les veus dels experts en cadascuna de les temàtiques triades, amb un especial protagonisme dels elements sonors. Es un programa de Guillem Carreras Costa i Joan Pol Alcaraz Rodergas, estudiants de periodisme a la Universitat Pompeu Fabra.
 • · I de "Contra tot pronòstic" es destaca l’enginy del guió, buscant apropar-se al públic jove a través de l’humor amb els seus mateixos codis i referents. És un projecte de Norbert Palazón Prieto i Albert Ramírez Ricarte, estudiants de la Universitat de Girona.
 • · De "Rumescu" el jurat valora l’atreviment humorístic de l’equip, plantejant un programa d’humor per enriure-se’n de la premsa rosa, així com la professionalitat dels seus guions i de la seva posada en escena. És un projecte de Gerard Hugas Serra, Aida Pérez Fita, graduats en Comunicació Audiovisual i Multimèdia a l'ERAM i Roger Gil Barberà, Diplomat en Guió i Realització de programes d'humor per a Ràdio i Televisió a Blanquerna.

A més, el jurat ha concedit tres mencions especials als següents programes, dels que destaca:

 • · De "Els influencers" de Nil Marbà, Anna Sànchez, Clemente García, Roger Argemí, Sergi Cano i Pol Garcia, el jurat destaca la solvència del format i l’originalitat de les seves seccions, així com el dinamisme de l’equip.
 • · De "Fem món" d'Iván Olmos i Carla Samon, es valora la voluntat d’explicar rigorosament els conflictes internacionals i apropar-se al públic més jove amb continguts atractius i interactius.
 • · De “Vull ser jove” el jurat destaca l’espontaneïtat i empenta dels seus components i la passió radiofònica demostrada per tots ells, proposant un programa per apropar el mitjà a la seva generació. L’equip està format per Marc Gabernet, Sergi Cano, Aleix Manzano, Layla Zaoui i Anna Pardos, amb edats compreses entre els 16 i els 20 anys.

Finalment, el jurat vol fer un reconeixement especial al programa "Letratados" per voler apropar-se al món de la literatura amb humor. L’equip, format per Pedro Valdenebro i Jairo Martín, estudiants del Máster de Escritura Creativa de la Universidad de Sevilla, van desplaçar-se des de la capital andalusa per participar a la final.

En total s’han presentat 60 projectes i prop de 170 persones, la majoria d’ells estudiants de periodisme i comunicació audiovisual o graduats recentment.

El jurat dels Premis IdeaRàdio vol destacar l'alta participació i la joventut de la majoria dels participants i valora l'alta qualitat d'una bona part dels treballs finalistes, entenent-ho com un símptoma de bona salut per al futur de la creació radiofònica. L’èxit d’aquesta edició encoratja a l'organització a convocar la cinquena edició i espera que suposi la generació d'oportunitats per incorporar nou talent al sistema de radiodifusió catalana.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?