Directo

CONSEJO DE MINISTROS El Gobierno aprueba un plan para indemnizar a las víctimas de abusos sexuales en la Iglesia cuyos casos estén prescritos

Sociedad

Els Mossos investiguen la gestió de l'hospital de la Santa Creu de Jesús

La setmana passada van detenir el conseller delegat de GESAT, Pere Panisello, que va declarar en seu policial

Panoràmica de l'edifici de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús. / Anna Ferràs ACN

Tortosa

Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta una investigació a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, a Tortosa. S’investiga la gestió del centre hospitalari i la setmana passada es va prendre declaració al conseller delegat de l’Hospital, Pere Panisello, en qualitat d’investigat. També s’ha pres declaració en qualitat de testimonis a treballadors de l’hospital i de la Clínica Terres de l’Ebre, segons ha fet públic l’Ajuntament de Tortosa a través d’un comunicat.

L’esmentat comunicat no dona més detalls, però els Mossos estarien investigant delictes com prevaricació i tràfic d’influències. L’Ajuntament sí ha confirmat que el cos policial ha requerit informació a la societat municipal GESAT i que el consistori l’ha facilitat.

L’origen de la investigació policial estaria en una denuncia presentada per algun dels implicats en uns acomiadaments disciplinaris fets els darrers mesos. Aquells acomiadaments van afectar l’aleshores director de l’hospital i el cap de cuina, als quals s’acusava d’haver defraudat presumptament 45.000 euros al llarg de cinc anys fent passar la compra de productes gourmet, que es quedaven ells, camuflats en factures de menjar per als avis ingressats a l’hospital.

L’Ajuntament de Tortosa, propietari de la societat GESAT i de l’hospital, ha expressat el seu “més absolut respecte per les investigacions policials i judicials que deriven d’aquests procediments” i ha expressat el seu “suport i màxima confiança” cap al conseller delegat i la resta de treballadors.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00