Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

Jo ho cultive, jo m'ho menge

Varies famílies valencianes s'han unit en una associació d'agricultors que conreen allò que es mengen i dediquen els seus excedents a l'intercanvi

La llavor (28/04/2018)

La llavor (28/04/2018)

29:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000326595/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Pot sonar com un retorn al passat. I va ser precisament la necessitat la que va portar a Raul Martínez a engegar una idea: per què no conrear per a menjar? I avui són setze les famílies valencianes que s'han unit en la Cooperativa Agroecològica de Consum "Els Gira-Sòls", a Xirivella.

Productes de temporada en terres llogades (la idea de crear un banc de terres públic per part de la Generalitat els sembla molt adequada) per a donar de menjar a eixes famílies i dedicar el que sobra a l'intercanvi amb altres productes que ells no poden produir.

I no ha sigut un projecte fàcil de dur a terme. Perquè manca cobertura legal. Tot és fàcil si et dediques a l'agricultura tradicional, però és més difícil trobar acomodament quan el que es cerca és l'autoabastiment. Ells han format una associació, però els agradaria que l'Administració tinguera en compte aquesta possibilitat i ho posara més fàcil.

Ara per ara, "Els Gira-Sòls" no estan en situació d'acollir moltes famílies més perquè la terra amb la qual compten ara no dóna per a més, però estan oberts a poder treballar més terra i ampliar eixa gran família.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00