Sociedad
DIA DEL TREBALLADOR

Els sindicats presentaran ILPs per canviar el sistema electoral i exigir responsabilitats polítiques

Esperen superar les 5.500 signatures abans del setembre per entrar les iniciatives legislatives populars al Consell

Representants sindicals durant la roda de premsa de l'1 de maig / Cadena SER/EP

Escaldes-Engordany

Els sindicats no han organitzat cap manifestació ni acte reivindicatiu per la celebració del dia del treballador aquest 1 de maig però han aprofitat per presentar dues iniciatives legislatives populars que tot just ara començaran el camí de recollida de signatures.

Una preveu la modificació del sistema electoral, dels col·legis electorals i de la composició de les meses i l'altra parla de responsabilitat política.

En la primera es volen introduir canvis que facin proporcionals els resultats també de les llistes territorials a les eleccions generals i també canvien el repartiment dels vots en les comunals per fer-los més representatius.

En el segon cas, han elaborat una proposició de llei que exigeix als representants polítics responsabilitats en vers els seus compromisos electorals així com programes de Govern.

La pròxima setmana els sindicats es reuniran amb els grup parlamentaris i els ensenyaran aquests dos textos. A partir d'aquí iniciaran una recollida de signatures i esperen superar les 5.500 abans del setembre per poder entrar els lleis al Consell. S'han marcat aquest objectiu per que diuen que són els vots que han permès governar amb majoria DA.

Tornant a la celebració del dia del treballdors, els sindicats sí que han volgut recordar que el Govern no el vol considerar com a dia festiu d'obligat compliment. Asseguren que aquesta decisió sí que marca una clara diferència entre el treballador públic i el privat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00