Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 17 de Febrero de 2020

Otras localidades

Onze casos d'assetjament escolar notificats des de l'inici del curs

  • La xifra és superior a la del curs anterior
  • Dels onze casos, sis ja s'han resolt
  • La gran majoria afecten alumnes de secundària

Estudiants en una aula / ()

En el que portem de curs escolar s'han notificat 11 casos d'assetjament escolar, una xifra superior al 2016-17.

Aquest dimecres es celebra el Dia Mundial contra el bullying i des del Ministeri d'Educació s'han facilitat les dades dels casos que s'han detectat des del setembre fins avui.

La directora del departament d'Inspecció i Qualitat Educativa, Marie Pagès, ha explicat que de les 11 notificacions una correspon a un alumne de primera ensenyança i la resta a alumnes de segona ensenyança. Del total, 6 ja s'han resolt i 5 estan en procès de resolució. Explica que el nombre és més elevat que l'any passat i ho atribueix al fet que hi va haver poques notificacions.

El Ministeri d'Educació té un pla de prevenció de violència escolar que data de l'any passat en què aplica tot un seguit d'accions per conscienciar els joves perquè no tolerin l'assetjament i el denuncïin. Els protocols són els mateixos en els tres sistemes educatius. En cas que es defineixi que és un cas de bullying s'elabora un pla d'intervenció i es demana la col·laboració de les famílies.

Si no es resol l'expedient, es torna a elaborar un altre pla de 30 dies. En el cas que la direcció del centre tingui indicis reals que hi ha hagut agressió es notifica també a la Policia.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?