Sociedad
SESSIÓ DE CONTROL

Els experts francesos declinen fer l'informe sobre l'heliport de les Tresoles

L'executiu reconeix que ha de contractar una empresa externa que avali els informes de que ja disposaven

Tot i així continua avalant la instal·lació en aquests terrenys malgrat l'oposició de veïns i partits

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, durant la sessió de control al Govern. / M.F. ANA

Andorra la Vella

L'Heliport de les Tresoles ha generat un llarg debat sobre la seva viabilitat i conveniència al Consell General de preguntes. La consellera general socialdemòcrata, Rosa Gili, ha posat en dubte que les Tresoles sigui la millor ubicació possible així com que s'hagi avaluat la seva viabilitat econòmica.

Els ministre Jordi Torres ha reconegut que s'havia optat per aquesta ubicació després de descartar-ne d'altres per diversos motius. En aquest sentit ha explicat que el terreny de la Comella complia amb tots els requisits però finalment no se'ls va posar a disposició sense voler dir explicitament que havia estat el Comú qui s'hi va negar.

D'altra banda, també ha assenyalat que els experts de l'aviació civil francesa finalment han declinat fer l'informe sobre seguretat que se'ls havia demanat, perquè diuen no entra dins les seves competències, i que ara haurà de ser una empresa externa la que avali els estudis dels quals ja disposaven.

La consellera Rosa Gili ha criticat amb contundència la falta de rigor en la decisió ja, al seu entendre, el Govern "no sap del segur si els informes, sigui qui sigui que els realitzi, seran favorables; no saben la magnitud econòmica de la instal·lació i no coneixem les repercussions mediambientals".

El cap de Govern ha insistit que la infraestructura només es farà si tenen les garanties de seguretat i davant qualsevol dubte, diu, seran ells mateixos qui ho descartaran.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00