Sociedad
CONSELL GENERAL

El primer trimestre de l'any es tanca amb 206 sol·licituds d'inversió estrangera

El Govern està treballant per tenir les dades de la inversió executada però encara no les té

SFG

Andorra la Vella

El primer trimestre de l'any s'ha tancat amb 206 sol·licituds d'inversió estrangera, de les quals 166 ja han rebut el vistiplau, 6 s'han denegat, 12 han caducat i la resta estan encara en curs.

Aquestes sol·licituds es tradueixen amb demandes que sumen 65 milions i mig d'euros. Un valor que equivaldria al 48% del total de la mitjana d'un any, segons l'històric.

Aquesta xifra ha explicat el ministre d'Economia, Gilbert Saboya, que és força elevada i que es deu a algunes operacions immobiliaries.

El Govern, però, encara no pot fer públiques les dades d'inversió estrangera executada des del 2014. El ministre d'Economia, Gilbert Saboya, ha explicat que han treballat en la digitalització dels comptes del 2014 i que just això es va acabar a l'estiu de l'any passat. A partir d'aquí han treballat amb l'encreuament de dades de les sol·licituds d'inversió estrangera amb el registre de dipòsits de comptes. Asseguren que els resultats es van obtenir el mes de març però encara hi estan treballant i per això no les poden fer públiques.

Aquesta ha estat la resposta a la pregunta del conseller liberal Ferran Costa que ha fet la reflexió sobre la necessitat de tenir aquestes dades per adequar millor l’acció política.

Saboya ha replicat que hi estan treballant però que les xifres de les quals disposen ja són prou fiables.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00