Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 20 de Enero de 2020

Otras localidades

Les irregularitats al SAAS continuen

Es va modificar el pressupost a punt de tancar l'exercici en gairebé un milió d'euros per cobrir despeses no previstes, es va superar el límit anual d'hores extres de cinc empleats i els treballadors fixos seguien beneficiant-se de retribucions en espècie no emparades per la normativa

()

El Tribunal de Comptes ha tornat a detectar irregularitats als números del SAAS, molts dels quals ja repetits a l'exercici anterior. Així, novament es va modificar el pressupost a punt de tancar l'exercici en gairebé un milió d'euros més per cobrir despeses no previstes.

Altres irregularitats repetides han estat la superació del límit anual d'hores extres de cinc empleats. Igualment, els treballadors fixos seguien beneficiant-se de retribucions en espècie no emparades per la normativa. En concret, el SAAS va tornar a pagar fins a 280.000 euros en despeses de cafeteria a empleats que no estan contemplades en la normativa. Aquests i d'altres pagament considerats indeguts pel Tribunal de Comptes, podrien generar responsabilitats.

A més, i per segon any consecutiu, hospitals espanyols van utilitzar el programa informàtic del sistema de triatge que va crear el SAAS per classificar els pacients d'urgències sense abonar res a l'organisme sanitari andorrà.

De la seva banda, el SAAS torna a insistir a les al·legacions que les retribucions en espècies es paguen des de fa dècades, per la qual cosa considera un dret adquirit dels treballadors i per tant no es poden suprimir unilateralment.

Pel que fa al programa de triatge a urgències, el SAAS informa que el 2017 es va arribar a un acord amb l'empresa comercialitzadora per cobrar uns 70.000 euros pel deute derivat de la propietat intel·lectual.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?