Directo

CONSEJO DE MINISTROS El Gobierno aprueba un plan para indemnizar a las víctimas de abusos sexuales en la Iglesia cuyos casos estén prescritos

Sociedad

Els accidents de trànsit anant o tornant de la feina es disparen

Han augmentat un 25% a les comarques de Girona els últims cinc anys. Segons la UGT hi té a veure l'important pes del sector serveis, la precarietat i els ritmes de treball i també la combinació d'una xarxa de comunicacions que no està a l'alçada i un transport públic ineficient.

Xavier Casas i Núria Gilgado avui a la roda de premsa. / Imatge: Ràdio Girona

Girona

El 2017 hi va haver 1.124 persones que van tenir un accident quan anaven o tornaven de la feina. Són 3 cada dia, de mitjana, i suposa un 25% més que ara fa 5 anys. I en el que portem de 2018, la tendència segueix igual.

El secretari general de la UGT a les comarques de Girona, Xavier Casas, diu que hi té a veure l'important pes del sector serveis -que implica molta mobilitat comercial- els elevats nivells d'estrés, la precarietat i el desarrelament; viure lluny de la feina.

Segons Casas hi ha molta gent que cada dia fa molts quilòmetres per anar a la feina i això combinat amb una xarxa de carreteres deficient i l'absència d'una xarxa de transport públic eficient multipliquen les opcions de patir un accident.

Xavier Casasa, UGT

00:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000159308/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Diu la UGT que, en general, les xifres d'accidents i morts a la feina a les comarques de Girona estan per sobre de la mitjana –en termes absoluts i també relatius- perquè moltes de les empreses són molt petites i la cultura de prevenció no està tan arrelada com a les grans, on hi ha especialistes en la matèria.

Segons el sindicat, el 70% dels accidents es podrien evitar amb millors condicions de treball i amb més recursos per perseguir qui treballa malament.

En comptes de bonificar qui ho fa bé –adverteix la secretària de política sindical, Núria Gilgado- caldria sancionar qui ho fa malament però per això fan falta més inspectors de treball. Ara mateix, n'hi ha un per cada 15.000 treballadors quan a Europa és un per cada 7.000.

També reclamen major control sobre les mútues perquè, denuncien, hi ha moltes malalties professionals que es desvien al sistema sanitari públic i altres, com el càncer, és molt difícil vinculades a les males condicions de treball patides durant la vida laboral.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00